Wonen

ThermoScan

De ThermoScan is een kaart van alle daken van Enschede. Via speciale luchtfoto’s die in februari dit jaar gemaakt zijn, is de warmte die uitstraalt van alle daken in Enschede gemeten. Zo kan je zien hoe het met jouw dakisolatie gesteld is. Ga naar de ThermoScan, typ je adres in en zoom in op je dak. Vooral stap 2 is heel belangrijk voor een juiste interpretatie van jouw dak. Wil je direct aan de slag met energiebesparende maatregelen? Ga dan door naar het Energiehuis voor een antwoord op je (isolatie)vragen!

Waarom dakisolatie?

De meeste warmte in je woning gaat verloren via je dak. Wie wil besparen kan dus het beste beginnen bij het dak van de woning. De ThermoScan laat zien hoe goed je dak geïsoleerd is en geeft aan welke maatregelen je kunt nemen.  

Om te besparen op je energieverbruik zul je eerst moeten investeren. Maar dat levert je vaak wel meteen een lagere energierekening op. De ThermoScan maakt dat eenvoudig inzichtelijk via een rekenmodel voor de kosten en een overzicht van geschikte isolatiematerialen.

Wil je eerst weten hoe de ThermoScan werkt? Bekijk dan het filmpje!

Wil je direct de ThermoScan van jouw dak bekijken? Klik dan op de banner "Bekijk de ThermoScan" aan de linkerzijde.

 

 

Meer weten over de ThermoScan?

Bel het Energieloket: 053 481 7100

 


Doe groen dat scheelt is een initiatief van de Gemeente Enschede